Att tävla med sin islandshäst är förstås både spännande och lärorikt! Eftersom det finns olika tävlingsformer och nivåer på tävlingarna kan alla hitta sitt sätt att mäta sina och sin hästs kapacitet mot andra likasinnade.


De tre vanligaste tävlingsformerna inom islandshästvärlden är

  • Sport 
  • Gaedingakeppni
  • Trec


Tävlingsregler

Alla officiella tävlingar baseras på FEIF Rules & Regulation och Svenska tillägget (TR) om inget annat anges. Du ska känna till vad som står där. De beskriver tävlingsgrenar, klasser, krav på vaccinering, hästens utrustning och skoning, ryttarens utrustning med mera.  Är du osäker kan du alltid kontakta tävlingsledningen eller prata med en  domare för att få vägledning.

 

All information du behöver hittar du på SIFs webbplats:

Ryttarens checklista - Svenska Islandshästförbundet (icelandichorse.se)


Tävlingssektionens aktiviteter

Långritter är ju lite av islandshästens signum. Det ger oss ryttare en fantastisk möjlighet att komma ut i naturen, få motion, friskvård, hälsa och en härlig gemenskap. Vårt mål är att arrangera aktiviteter som engagerar så många medlemmar som möjligt i alla åldrar. Aktiviteterna är dessutom alltid öppna för våra grannföreningar.


Våra aktiviteter
På islandshästens dag, 1 maj, arrangeras årligen Glaumurs vårskrik - en gemensam långritt som brukar dra många deltagare. Förutom ett antal långritter anordnas också andra aktiviteter så som hemma-hos-ritter, femkamp, quiz-ritter, workshops, clinics, tävlingar i sociala medier med mera.


Håll utkik på vår facebooksida!


Hemma-hos-ritt

Glaumurs medlemmar kommer från stora delar av Värmland och med stor variation i landskapet: storskog med slingrande stigar, vänerkust, slingrande grusvägar, sandvägar genom tallmo, mängder av sjöar och Klarälven som rinner från norr till söder genom hela vårt område. Och visst är det spännande att få upptäcka nya omivningar?! Har du fina ridvägar där du brukar rida? Har du möjlighet att stå värd för en hemma-hos-ritt?

Vill du också vara en del av fritidssektionen?
Har du massa bra idéer och vill vara med att driva och utveckla fritidssektionen? Vi tycker att det är viktigt att göra saker som ger energi, det ska vara roligt att engagera sig! Var och en lägger det engagemang man har möjlighet till för stunden. 


Kontakt

Lina Wiklundh, fritidsansvarig
lina.wiklundh@gmail.com


Glaumurs fritidssektion är en del av SIFs fritidssektion tillsammans med övriga 64 lokalföreningar i landet.

Fritidssektionens aktiviteter