Välkommen till islandshästföreningen Glaumur! Namnet kommer från isländskan och betyder glädje. Oavsett om man vill tävla, träna, rida på äventyr, avla eller pyssla i stallet så är det glädjen tillsammans med hästarna som vi har gemensamt.


Det är vi som är Glaumur

En förening bygger på ideella krafter, det är vi tillsammans som är föreningen! Det finns alltid något att göra, allt ifrån att delta vid fixardagar på anläggningen eller hjälpa till som funktionär vid evenemang till att anordna tävlingar, långturer, kurser eller liknande. 


Vi är en ideell förening ansluten till SIF med omkring 100 medlemmar från stora delar av Värmland. Vi har vår hemsvist på den natursköna anläggningen Kils hästcenter Hannäs i Kil.


Så styrs Glaumur

Glaumur har valt att arbeta utifrån en styrelse på fem personer; ordförande, kassör samt tre ledamöter. Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före sista februari varje år. Alla medlemmar är välkomna att delta vid mötet och kan lämna in förslag (motioner). En motion ska lämnas in till styrelsen senast fyra veckor innan årsmötet.

Sektioner
Du som medlem kan engagera dig i föreningen genom någon av våra sektioner. Varje sektion har en medlem i styrelsen. Man kan vara med i flera sektioner och man ställer upp med den insats man har tid och möjlighet till. Tillsammans kommer ni med idéer och planerar aktiviteter.


 • Tävlingssektionen
 • Fritidssektionen
 • Anläggningssektionen


Är du intresserad av att engagera dig i någon av sektionerna?

Alla medlemmars insatser är värdefulla. Om vi alla hjälps åt kan vi fixa fler evenemang och aktiviteter, hålla vår bana i god kondition och ha kul tillsammans på kuppen. Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.


Om föreningen

Bli medlem

Det finns drygt 65 lokalföreningar runt om i landet som på ideell bas bedriver verksamhet kring Islandshästar med hjälp av sina medlemmar. Som medlem i en lokalförening är du ansluten till Svenska Islandshästförbundet, SIF. Välkommen du med!


Medlemsförmåner

 • Medlemstidningen
 • Agria, rabatt på försäkringar
 • Pavo
 • Back on Track
 • Swedol
 • WorldFengur, sponsrat av SIF Avel
 • Uhip
 • Sensorem

Läs mer om medlemsförmånerna på SIFs webbplats


Försäkring

Genom att vara medlem i någon av SIFs lokalföreningar har du tillgång till vår olycksfall- och ansvarsförsäkring så snart du befinner dig på en aktivitet som arrangerats av SIF lokalförening, distrikt eller förbund.

Läs mer om försäkringen på SIFs webbplats


Evenemang

Lokalt i Glaumur och genom SIF får du tillgång till utbildningar, seminarier, tävlingar, uteritter och trivsamma events.Så här blir du medlem

Medlemsavgiften betalas till Glaumur på bankgiro 5527-7693 eller Swish 123 114 65 96. OBS! Glöm inte att skriva vem betalningen avser.

Om du är ny eller nygammal medlem måste du även skicka oss din e-postadress, telefonnummer, personnummer och bostadsadress. Skicka till kassor@glaumur.se. Medlemsavgiften gäller per kalenderår.


Medlemsavgifter 2023

Senior  575 kr (huvudmedlem från 18 år)

Junior 325 kr (huvudmedlem, upp till 18 år)

Familjemedlem 225 kr (knuten till seniormedlem på samma adress) 

Introduktionsmedlem 425 kr (inte varit medlem de senaste tre åren) 

Stödmedlem 100 kr (huvudmedlem i en annan förening knuten till SIF) 

Som medlem i Glaumur kommer föreningen att behandla flertalet personuppgifter om dig. Detta för att vi ska kunna administrera vår verksamhet. Föreningen har ansvaret för att behandlingen av personuppgifterna är förenligt med gällande lagstiftning samt Idrottens Uppförandekod för behandling av personuppgifter. Ditt personnummer kan komma att samköras mot statens personadressregister (SPAR) för uppdatering av föreningens medlemsregister. Samkörningen genomförs för att fullgöra vår skyldighet att säkerställa att dina personuppgifter är uppdaterade och korrekta. Genom att skicka oss dina uppgifter godkänner du att vi behandlar dem enligt ovan.

Om du har skyddade personuppgifter eller av andra särskilda skäl inte har möjlighet att uppge fullständiga personuppgifter, kontakta oss för att ansöka om medlemskap.

Vi är Glaumur

Ellinor Edqvist
Ambitiös junior som
tävlar på klubbnivå

— Tycker att det är roligt att vara medlem i Glaumur, alla är hjälpsamma och trevliga. Man hjälps åt, har roligt och får träffa nya människor.

Janne Lundberg
Relativt ny inom islandshästvärlden och tävlar på klubbnivå

— Glaumur för mig är en förening där alla med intresse för Islandshästen kan delta, få stöd i sin utveckling och ha kul på samma gång.

Inga Mattson Jensen
Tävlat SM och driver
framgångsrik avel

— För mig betyder Glaumur gemenskap på alla nivåer kring våra älskade vänner islandshästarna.